Receptek

Eper lekvár

Ennél a lekvárnál a legcukortakarékosabb Haas Quittin 4:1 lekvár zselésítőszerünket ajánljuk, ennek segítségével az eper jellegzetes gyümölcsaromája megmarad.


Hozzávalók

  • 1,5 kg eper
  • 0,2 kg cukor
  • 1 tasak Haas Quittin 4:1 lekvár zselésítőszer

Elkészítés

A termékünk extra cukortakarékos, ezért ezt a savanykásabb lekvárok kedvelőinek ajánljuk, illetve azoknak, akik a lehető legkevesebb cukor felhasználásával szeretnék eltenni lekvárjukat. Az eperlekvár elkészíthető természetesen más Haas Quittin zselésítőszerrel is, azonban a Haas Quittin 4:1 lekvár zselésítőszert felhasználva elegendő nagyon kevés cukor is, mégis tartós és finom lekvárt kapunk. A többi zselésítőszert akkor javasoljuk, ha az édesebb ízeket kedveljük, illetve ha savanyú gyümölcsöket teszünk el.

Fontos, hogy a csomagolóanyagon található felhasználási útmutatót betartsuk, így a cukor adagolását is. Kevesebb cukor semmiképp sem adható a lekvárhoz, mint ami fel van tüntetve, mert az eltarthatóságot befolyásolhatja. Továbbá figyelni kell a sorrendre: fontos hogy először a Haas Quittint lekvár zselésítőszert főzzük össze a gyümölccsel, csak azután adjuk hozzá a cukrot.

  • 1. A gyümölcsöt alaposan mossuk meg, turmixoljuk vagy daráljuk le, majd ezután mérjük meg.
  • 2. A gyümölcspépbe keverjük bele jól a Haas Quittin lekvár zselésítőszert.
  • 3. Állandó keverés közben forraljuk fel (magas hőfokon) a gyümölcsös-Quittines keveréket.
  • 4. A forrásban lévő péphez adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd újra forraljuk fel, és forrástól számítva 5 percig főzzük.
  • 5. Az előre elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltsük peremig, és azonnal zárjuk le.