Cikkek
Szilvalekvár főzés, szilvalekvár készítés
A szilvalekvárt régen rézüstben készítették, és a magokat csak akkor távolították el, ha már a gyümölcsöt egy szalmaszállal át tudták szúrni anélkül, hogy húsa arra rátapadt volna. A magok eltávolítása után a gyümölcspépet addig főzték, amíg olyan sűrű nem lett, hogy "megállt benne a kanál". A lekvár tetejére gyakran egy réteg vajat, vagy szurkot öntöttek, hogy elkerüljék a penészesedést.
Tovább
Lekvárfőzés: 6 dolog, amire feltétlenül figyeljünk
A lekvárfőzés nem ördöngösség. Bárki könnyedén megtanulhatja. A tökéletes eredmény eléréséhez összegyűjtöttünk 6 jótanácsot, melyre érdemes odafigyelnünk.
Tovább
Lekvár recept: kedvenc baracklekvárom
Nem sok minden fogható egy napsárgán aranyló, zamatos-illatos sárgabaracklekvárhoz. Egy biztos, teljesen fölösleges a boltban megvenni valami méregdrága üvegcsét, amibe ki tudja mi minden került bele, hiszen manapság játszva elkészítheted magad is a saját szád íze szerinti barack-csemegét – persze nem árt tudni, mi is a trükkje…
Tovább