Termékek
Mindannyian szeretnénk, ha lekvárunk a lehető legtöbbet megőrizne az eredeti gyümölcsízből. Erre való a zselésítő. Mivel a befőzés ideje felgyorsul, vitamindúsabb marad a gyümölcs is. Ne felejtsd el: a cukrot csak a zselésítővel való összefőzés után add hozzá!
Mindegyik Haas Quittin lekvár zselésítőszer gyakorlatilag minden gyümölcshöz használható, a lekvár mindegyikkel sikerül. Próbáltuk az egyes gyümölcsöket karakterük szerint egy adott befőzőszerhez párosítani, de a gyümölcsök besorolása csak egy ajánlás. Mindenki ízlésének megfelelően kísérletezhet, hiszen a lekvárt elrontani nem lehet…!
Zselésítőszer | Melyik gyümölcshöz ajánljuk |
Quittin 1:1 | ribizli, meggy, szeder |
Quittin 2:1 | meggy, feketeribizli, csipkebogyó, őszibarack, nektarin |
Quittin 3:1 | szilva, málna, cseresznye, birs, narancs, málna, eper |
Quittin 4:1 | eper |
Quittin barackhoz | kifejezetten sárgabarackhoz |
Figyelem! Lédús gyümölcsök esetén dupla adag Haas Quittint lekvár zselésítőszert használjunk: ezek a meggy, cseresznye, őszibarack, dinnye, körte.