Termékek

Mindannyian szeretnénk, ha lekvárunk a lehető legtöbbet megőrizne az eredeti gyümölcsízből. Erre való a zselésítő. Mivel a befőzés ideje felgyorsul, vitamindúsabb marad a gyümölcs is. Ne felejtsd el: a cukrot csak a zselésítővel való összefőzés után add hozzá!

Mindegyik Haas Quittin lekvár zselésítőszer gyakorlatilag minden gyümölcshöz használható, a lekvár mindegyikkel sikerül. Próbáltuk az egyes gyümölcsöket karakterük szerint egy adott befőzőszerhez párosítani, de a gyümölcsök besorolása csak egy ajánlás. Mindenki ízlésének megfelelően kísérletezhet, hiszen a lekvárt elrontani nem lehet…!

Zselésítőszer Melyik gyümölcshöz ajánljuk
Quittin 1:1 ribizli, meggy, szeder
Quittin 2:1 meggy, feketeribizli, csipkebogyó, őszibarack, nektarin
Quittin 3:1 szilva, málna, cseresznye, birs, narancs, málna, eper
Quittin 4:1 eper
Quittin barackhoz kifejezetten sárgabarackhoz

Figyelem! Lédús gyümölcsök esetén dupla adag Haas Quittint lekvár zselésítőszert használjunk: ezek a meggy, cseresznye, őszibarack, dinnye, körte.