Receptek

Meggy lekvár

Meggy savanykásabb íze miatt a Haas Quittin 2:1 lekvár zselésítőszer javasolt, hiszen az eredeti, karakteres íz megőrzése érdekében közepes mértékű cukrozást igényel. A meggy egy lédús gyümölcs ezért itt nagyon oda kell figyelni a felhasználási javaslatban feltüntetettekre. A normál adagoláshoz képest (normál adagolás vonatkozik pl. az eperre, sárgabarackra, szilvára) itt dupla adag zselésítőszert kell használnunk, hogy a lekvár ne legyen túl lágy.

Hozzávalók

  • 1,25 kg meggy
  • 0,5 kg cukor
  • 1 tasak Haas Quittin 2:1 lekvár zselésítőszer

Elkészítés

  • 1. A gyümölcsöt alaposan mossuk meg, magozzuk ki, turmixoljuk vagy daráljuk le, majd ezután mérjük meg.
  • 2. A gyümölcspépbe jól keverjük bele a Haas Quittin lekvár zselésítőszert.
  • 3. Állandó keverés közben forraljuk fel (magas hőfokon) a gyümölcsös-Quittines keveréket.
  • 4. A forrásban lévő péphez adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd újra forraljuk fel, és forrástól számítva 5 percig főzzük.
  • 5. Az előre elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltsük peremig, és azonnal zárjuk le.