Receptek
Meggy lekvár
Meggy savanykásabb íze miatt a Haas Quittin 2:1 lekvár zselésítőszer javasolt, hiszen az eredeti, karakteres íz megőrzése érdekében közepes mértékű cukrozást igényel. A meggy egy lédús gyümölcs ezért itt nagyon oda kell figyelni a felhasználási javaslatban feltüntetettekre. A normál adagoláshoz képest (normál adagolás vonatkozik pl. az eperre, sárgabarackra, szilvára) itt dupla adag zselésítőszert kell használnunk, hogy a lekvár ne legyen túl lágy.
Hozzávalók
- 1,25 kg meggy
- 0,5 kg cukor
- 1 tasak Haas Quittin 2:1 lekvár zselésítőszer
Elkészítés
- 1. A gyümölcsöt alaposan mossuk meg, magozzuk ki, turmixoljuk vagy daráljuk le, majd ezután mérjük meg.
- 2. A gyümölcspépbe jól keverjük bele a Haas Quittin lekvár zselésítőszert.
- 3. Állandó keverés közben forraljuk fel (magas hőfokon) a gyümölcsös-Quittines keveréket.
- 4. A forrásban lévő péphez adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd újra forraljuk fel, és forrástól számítva 5 percig főzzük.
- 5. Az előre elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltsük peremig, és azonnal zárjuk le.