Receptek
Ribizli és meggy kombináció
A ribizli magas pektintartalmú gyümölcs, így jól köt. Viszont nem mindegy, hogy milyen gyümölccsel párosítjuk befőzéskor.
Hozzávalók
- 1 kg ribizli-meggy gyümölcsmix
- 1 kg cukorhoz elegendő,
- Haas Quittin 1:1 zselésítő
- Elkészítés módja:
Elkészítés
- 1. A gyümölcsöt alaposan mossuk meg, magozzuk ki, turmixoljuk vagy daráljuk le (mivel ez egy kemény lekvár lesz, érdemes minél homogénebbre darálni), majd ezután mérjük meg.
- 2. A gyümölcspépbe jól keverjük bele a Quittint.
- 3. Állandó keverés közben forraljuk fel (magas hőfokon) a gyümölcsös-Quittines keveréket.
- 4. A forrásban lévő péphez adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd újra forraljuk fel, és forrástól számítva 5 percig főzzük.
- 5. Az előre elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltsük peremig, és azonnal zárjuk le.