Receptek
Sárgabarack lekvár | Sárgabarack lekvár készítése
A Quittin baracklekvárhoz termékünk kifejezetten sárgabarack lekvár készítéséhez lett kifejlesztve, figyelembe véve a gyümölcs sajátosságait (pektintartalmát és színét). Így a baracklekvár vitaminokban gazdag és lágyan kenhető marad, élénk színét pedig tartósan megőrzi.
Hozzávalók
- 1,25 kg sárgabarack
- 0,5 kg cukor
- 1 tasak Haas Quittin zselésítőszer sárgabarack lekvár készítéséhez
Elkészítés
- 1. A gyümölcsöt alaposan mossuk meg, magozzuk ki, turmixoljuk vagy daráljuk le, majd ezután mérjük meg.
- 2. A gyümölcspépbe jól keverjük bele a Haas Quittin lekvár zselésítőszert.
- 3. Állandó keverés közben forraljuk fel (magas hőfokon) a gyümölcsös-Quittines keveréket.
- 4. A forrásban lévő péphez adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd újra forraljuk fel, és forrástól számítva 5 percig főzzük.
- 5. Az előre elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltsük peremig, és azonnal zárjuk le.