Receptek
Szilva lekvár
A Quittin 3:1 befőzőszerrel készíthető a legkeményebb lekvár. Az így elkészített szilvalekvár tömör, kemény állagú lesz. Ez a termék cukortakarékos, azoknak javasolt, akik a gyümölcs természetes aromáját enyhe édesítéssel részesítik előnyben, és akik nem szeretik, ha folyós a lekvár.
Hozzávalók
- 1,5 kg szilva
- 0,25 kg cukor
- 1 tasak Haas Quittin 3:1 lekvár zselésítőszer
Elkészítés
- 1. A gyümölcsöt alaposan mossuk meg, magozzuk ki, turmixoljuk vagy daráljuk le (mivel ez egy kemény lekvár lesz, érdemes minél homogénebbre darálni), majd ezután mérjük meg.
- 2. A gyümölcspépbe jól keverjük bele a Haas Quittin lekvár zselésítőszert.
- 3. Állandó keverés közben forraljuk fel (magas hőfokon) a gyümölcsös-Quittines keveréket.
- 4. A forrásban lévő péphez adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd újra forraljuk fel, és forrástól számítva 5 percig főzzük.
- 5. Az előre elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltsük peremig, és azonnal zárjuk le.