Receptek

Szilva lekvár

A Quittin 3:1 befőzőszerrel készíthető a legkeményebb lekvár. Az így elkészített szilvalekvár tömör, kemény állagú lesz. Ez a termék cukortakarékos, azoknak javasolt, akik a gyümölcs természetes aromáját enyhe édesítéssel részesítik előnyben, és akik nem szeretik, ha folyós a lekvár.

Hozzávalók

  • 1,5 kg szilva
  • 0,25 kg cukor
  • 1 tasak Haas Quittin 3:1 lekvár zselésítőszer

Elkészítés

  • 1. A gyümölcsöt alaposan mossuk meg, magozzuk ki, turmixoljuk vagy daráljuk le (mivel ez egy kemény lekvár lesz, érdemes minél homogénebbre darálni), majd ezután mérjük meg.
  • 2. A gyümölcspépbe jól keverjük bele a Haas Quittin lekvár zselésítőszert.
  • 3. Állandó keverés közben forraljuk fel (magas hőfokon) a gyümölcsös-Quittines keveréket.
  • 4. A forrásban lévő péphez adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd újra forraljuk fel, és forrástól számítva 5 percig főzzük.
  • 5. Az előre elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltsük peremig, és azonnal zárjuk le.